tisdag 5 maj 2009

Tomatsås med rester från auberginerna


Vi hade som sagt en massa sojafärs, och de urgröpta auberginerna från i förrgår.
Igår åt vi ute två gånger, eftersom vi var i skolan (min mamma kom och bjöd oss på lantis!) och sedan trötta på kvällen, så vi käkade pizza efter att ha flängt runt en del (visste ni att Govindas inte har öppet vid middagstid?), men idag var det dags att ta itu med resterna. Vi råkade göra nästan ett kilo klyftpotatis för mycket som vi nu kunde äta till också.

Tomatsås med sojafärs och aubergine (ca 3 portioner)
400 g klyftpotatis
ca 75 g sojafärs (dvs 300 g förvälld)
En burk krossade tomater
Urgröpet från en aubergine
En halv gul lök
Två vitlöksklyftor
Ajvar
Kryddor efter smak

Stek urgröpet om det inte är gjort. Koka upp tomaten och ha i resten.
Smaklig måltid!

Beräknad tidsåtgång: 15 minuter
Beräknat cirkapris: Svårt att säga, eftersom allt i princip var rester. Men vi kan väl säga ca 7,50 kr/portion (jo det var faktiskt så billigt).

Billigt: +++++
Lättlagat: ++++
Gott: +++

Våran åsikt om gott skiljer sig lite åt. Anneli påpekar att sojafärs är mycket godare i sås än i auberginer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar