söndag 3 maj 2009

Kikärts-"Stroganoff" med pasta

Den här rätten döpte vår rumskompis Robin till "God mat!" eftersom det luktade gott ur trapphuset - vi har länge varit bittra över faktumet att det ofta luktade gott om mat från dörrarna runt våran, men att det mest blev tortellini med crème fraîche för våran del. Men den här rätten fick näsan att smälta, enligt utsago.

Kikärts-"Stroganoff" med pasta (2 portioner)
En burk crème fraîche (gärna lätt, inte smaksatt)
En burk kikärtor
ca 200 gram champinjoner (gärna färska)
En gul lök
Ett kläm tomatpuré
Salt, peppar, etc


Skiva champinjonerna om de är färska eller hela, skala och hacka löken fint. Fräs lök och champinjoner i matfett eller olja. Häll i crème fraîchen. Skölj kikärtorna, och häll ner dem i såsen. Smaksätt med tomatpuré, salt och peppar.

Serveras med pasta och riven parmesan (det finns helt ok parmesan på PrisXtra hos oss för typ fyra kronor för 45 gram - asvärt!)

Tidsåtgång: ca 30 minuter
Beräknat cirkapris: ca 22 kr/portion.
Tomatpuré är lite dyrt i inköp, men används till mycket och räcker länge. Är dessutom helt nödvändig för såsen - som smakar precis som korv stroganoff, fast utan korv.

Billigt: +++
Lättlagat: ++++
Gott: ++++

2 kommentarer:

  1. Måste rekommendera en liknande kikärtsgryta jag gjort... Flygande jakop! :) Jag gör den med kikärtor, champinjoner, lök och jordnötter... Sås på grädde, ketchup och sötsur-chilisås. Skivad banan ska också vara i, men eftersom jag oftast gör storkok av mat och bananer inte är jättegoda att micra så skippar jag dem.

    SvaraRadera
  2. Grymt!
    Kom och laga mat med oss nångång vetja :)

    SvaraRadera