onsdag 20 maj 2009

Kvällsmys med krossade tomater

Häromkvällen var Thendia lite hungrig på mackor, och jag var lite hungrig på mat. Så det fick bli en kompromiss.

Varmt tomatgojs med turkiskt bröd
En burk krossade eller passerade tomater
En buljongtärning
En vitlöksklyfta
Salt, peppar och örtkryddor

Turkiskt brytbröd

Värm tomaterna i en kastrull. Smula ner buljong, pressa i vitlök, och krydda efter smak. När det börjar puttra, häll upp röran i stora koppar. Servera med brytbröd, som man doppar i tomaterna och äter på.

Här i Visättra finns det alltid turkiskt bröd på Orientlivs eller Pulsen, som är gott och inte så dyrt. Det går bra med det mesta vita bröd som är lite mera rustikt än formfranska.

Beräknat cirkapris: 7 kr/portion
Tidsåtgång: ca 7 minuter

Billigt: ++++
Lättlagat: +++++
Gott: ++++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar