tisdag 5 maj 2009

Mattlos solskenssås


Den här såsen bjöd min vän Mattlo på en gång, då var den ett hopkok av det som fanns i skåpen. Nästa gång jag var hemma hos Mattlo och skulle bli bjuden på mat, så kom vi ihåg såsen som så god, att vi gjorde samma en gång till.
Idag slängde jag i haricots verts också. De sålde ett kilo frysta för 16.90 på PrisXtra, och det är ju svårt att motstå. Bönorna gav lite tugg och färg till rätten.

Mattlos solskenssås (2 portioner)
Två morötter
En och en halv gul lök
En burk lätt-crème fraîche
En näve haricots verts (gröna bönor)
Curry
Salt och peppar efter behag

Riv morötterna och hacka löken. Fräs dem i en stekpanna med lite olja tills de är mjuka. Tina bönorna under varmvattenkranen en stund. De kan vara lite frysta när du slänger i dem i pannan, eftersom de är i en stund och är ganska små så hinner de mjukna de också. Salta och peppra lite.
Häll över crème fraîche. Häll en skvätt vatten i burken och häll över det också, så blir såsen mera såsig. Krydda med curry, och eventuellt lite mera salt och peppar.

Vi serverade såsen med råris och soja, men det går bra med pasta också.

Tidsåtgång: ca 20 minuter
Beräknat cirkapris
: 13 kr/portion. Vi räknar inte in curryn i priset, fastän vi var tvungna att köpa en påse för den här rätten. Den kostade 15.90, men man använder ju inte en hel påse curry för en rätt. Det var en bra investering.

Billigt
: ++++
Lättlagat: ++++
Gott: ++++

Såsen får en fyra i gott. Hela rätten hade kanske blivit ännu bättre om man haft jasminris till istället, men det kändes nyttigt med råris (den här rätten kan inte ha varit onyttig alls!). Dessutom hade vi det hemma, eftersom vi stulit det av Thendias pappa.

1 kommentar:

  1. Mattlo hälsar att det var majs i hennes solskenssås också. Majs är gott :)
    Jag ber om ursäkt för det förvanskade receptet ^^

    SvaraRadera