söndag 3 maj 2009

Pastagratäng med kantareller

Från början kommer den här rätten från min mamma, som brukar göra den med champinjonsoppa. Vi kom på att den gick att pimpa rätt bra, och slänger man i en burk kikärtor så blir det mat också!

Pastagratäng med kantareller (ca 3 portioner)
ca 500g Penne Rigate eller liknande pasta
En burk kantarellsoppa, typ Campbells
ca 3 dl Mjölk
En burk kikärtor
(eventuellt en burk konserverade champinjoner)
Röd curry
Riven ost

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Ta fram en ungssäker form. Blanda ut burksoppan (den är en stor geggig klump) med mjölk och rör om i formen så att det inte är för mycket stora klumpar. Skölj och häll i kikärtorna och champinjoner. Häll över pastan, varva den gärna med riven ost.
Blanda så att det är soppa överallt, och kikärtorna inte ligger kvar ensamma i botten.
Täck med ett tjockt lager riven ost.

Gratinera i ugnen, ca 175 grader, 30 minuter.

Tidsåtgång: ca 50 minuter
Beräknat cirkapris: 18 kr/portion (räknat på tre portioner och champinjonerna inräknat)

Curryn är inte inräknad i priset. En påse kostar ungefär 18kr, men vi hade den redan hemma, och hela går inte åt till en rätt. Curry är en värd investering. Jag har aldrig gjort den här med gul curry, men det kanske är gott...

Billigt: ++++
Lättlagat: +++
Gott: ++++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar