tisdag 26 maj 2009

Lunchsås med champinjoner

Medan jag kokade en ny laddning soppa häromdagen så blev jag hungrig, men var verkligen inte sugen på linssoppa (samma mat blir trist om man äter den till lunch och middag flera dagar i sträck, jag lovar). Så jag slängde ihop det här vid sidan av. Vi har tre kokplattor, så det fungerade precis.

Lunchsås med frysta champinjoner och paprika (1 portion)
En stor näve frysta champinjoner
En röd paprika
En deciliter matlagningsgrädde eller crème fraîche
Soja, salt och peppar

Tina champinjonerna i stekpannan. Ha eventuellt lite vatten med, som får koka bort. Det är rätt mycket is och blaj på dem som inte är så gott att ha med i maten. Medan de tinar kan du skära paprikan i lagom tuggbitar. När isen verkar rätt smält, ha i paprikan. Nu är det ett rätt gott, ljusbrunt stekspad från champinjonerna i pannan. Häll på matlagningsgrädden. Smaka av med rätt mycket soja, salt och peppar.

Servera med råris.

Beräknat cirkapris: 7kr/portion (lite svårt eftersom allt utom paprikan fanns i skåpen)
Tidsåtgång: 20 minuter

Billigt: +++++
Lättlagat: ++++
Gott: +++

Hade varit godare med färska champinjoner, som smakar mer. Men då kostar det mer också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar