måndag 18 april 2011

Rispytt med kikärtor och kalamataoliver

Den här sortens risrätter är vad jag levde på året innan jag blev vegetarian. Den här är snabblagad, vegansk och kräver bara en gryta, vilket är bra när man inte orkar diska så mycket.

Rispytt med kikärtor och kalamataoliver (2 port)
3dl parboiled ris (matris)
1½dl ärtor majs paprika
1 liten burk kokta kikärtor
1 liten burk kalamataoliver
Olja, curry, salt
Vitlöksklyfta

Hetta upp olja i botten på en kastrull med lock. Strö i ordentligt med curry och riv ner vitlöksklyftan i det. Fräs en stund så att det luktar gott. Slå på riset. Rör omkring det i oljan en stund. Jag har hört att man ska vänta tills riset blir glansigt men förstår mig aldrig riktigt på det, det brukar gå bra ändå. Slå på vatten enligt anvisningen på förpackningen. Salta. Låt riset koka på låg värme under lock tills det mesta av vattnet kokat bort, men det inte riktigt är klart än.

Blanda ner ärtor majs paprika och kikärtor. Rör ordentligt och lägg på locket igen. Låt det stå en stund så att riset blir färdigkokt och grönsakerna varma. Strö över kalamataoliver. Blanda gärna ner dem och låt dem bli varma en liten stund innan servering. Ät, det är gott!

Lättlagat: ++++
Billigt: +++
Gott: ++++

Beräknat cirkapris: 14kr/portion
Tidsåtgång: 20 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar