söndag 12 juli 2009

Pastasallader på utflykten

Den här veckan var vi på Gotland med Thendias mamma tisdag-lördag. Snåla jävlar som vi är bokade vi ekonomiplats på nattbåten (23.30 från Nynäshamn till Visby och 00.50 från Visby tillbaka igen). På ditresan tänkte vi att vi definitivt behövde en ordentlig matsäck för att orka hålla oss vakna. Så vi åt den här pastasalladen, drack saft och spelade spel.

Pastasallad version 1 (räcker säkert till 4 personer)
500 gram Gnocchi
En ordentlig bit hushålls- eller herrgårdsost
Ett salladshuvud
En burk gröna oliver (med pimento)
En rödlök
En röd paprika
Olja, vinäger, vatten
En vitlöksklyfta
Goda kryddor

Koka pastan. Spola den med kallt vatten så att den kallnar fortare.
Skär osten i små tärningar. Skär paprikan och rödlöken i bitar. Strimla salladshuvudet. Häll av spadet på oliverna. Blanda alltihop i en stor bunke.
Gör dressing på lika delar olja, vinäger och vatten. Pressa i en vitlöksklyfta och krydda med typ salt och peppar, italiensk salladskrydda eller en klick senap. Skaka dressingen ordentligt och häll den över salladen.
Servera direkt ur bunken.

Beräknat cirkapris: (räknat på 4 portioner): 15kr/portion
Tidsåtgång: 25 minuter

Billigt: ++++
Lättlagat: +++
Gott: ++++

När vi skulle åka hem och hade en hel dag att drälla i Visby på innan dess, så gjorde vi en ny sallad. Man gör precis likadant som på det förra receptet men det är lite andra ingredienser.

Pastasallad version 2 (4 portioner)
500 gram Penne Rigate
En burk stora vita bönor
En liten burk gröna oliver (med pimentofyllning)
En röd paprika
En rödlök
Ett litet paket fetaost
Olja, vinäger och vatten
Citronpeppar och vitlökspulver
Blandade kryddor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar