fredag 3 juli 2009

Epic nostalgi och smalt och gott på köpet!

I förrgår köpte vi popcornkärnor! Ni vet, när man var liten och mikro inte var var mans egendom och man stod i köket och tittade nyfiket på avstånd medan mamma poppade popcorn i stor kastrull på spisen, oljan skvätte och det var episk lyx när man fick smörpoppat istället för vanlig matolja... sådana popcorn :)

Och så poppade vi popcorn i lagom lite fett i vår stora soppkastrull, fyllde botten som det står i direktiven att man ska göra. Det blev sju liter popcorn. Salta, goda, varma och mycket bättre än micropop. Lite oljigare, lite godare och lite mera på riktigt, liksom. Och massa nostalgi. Om man vill vara extra dekadent häller man smält smör över och skakar in det och saltet.

Billig biomeny (2 personer)
Ett par matskedar matolja
En halv påse popcornkärnor
25 gram smör eller margarin
Salt
Flädersaft
Isbitar

Poppa popcornen i olja i den största kastrullen. Smält smöret. Häll smält smör och salt över popcornen, skaka och rör runt. Salta mycket. Fyll en systembolagspåse eller liknande med popcornen. Blanda saft med mycket isbitar i en stor petflaska. Ta med på bio. Njut mycket.

Beräknat cirkapris: 5kr/portion
Tidsåtgång: 10 minuter

Billigt: +++++
Lättlagat: ++++
Gott: +++++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar