onsdag 19 maj 2010

Sojakuddar i rödvinssås med ris


Ihopslarvad på det sista basmatiriset och annat gott som fanns hemma

Sojakuddar i rödvinssås (2 port)
En näve sojakuddar/sojagrytbitar
2 dl rött matlagningsvin
En burk hela, skalade tomater
2dl fryst, hackad lök (eller en gul lök bara)
Soja, salt, peppar
Någon matsked potatismjöl
Buljongtärning

Förväll sojakuddarna i varm buljong i ca 5 minuter. Stek under tiden på lök i en gryta eller stekpanna med lock. Ös ner buljong, grytbitar och vin i grytan och låt det puttra en stund. Häll på tomaterna, dela dem lite vid behov. Tillsätt soja, salt och peppar. Låt puttra i ca 10 minuter.
Rör ut potatismjölet i lite kallvatten till en redning och låt såsen koka upp. Servera med ris.

Tidsåtgång: ca 30 minuter
Beräknat cirkapris: Ingen aning

Billigt: +++
Lättlagat: +++
Gott: +++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar