tisdag 8 december 2009

"Köttfärssås" med röda linser

Ibland har jag cravings efter spagetti och köttfärssås, med riven parmesan på. Det godaste i köttfärssås har visserligen aldrig varit själva köttfärsen (som jag är måttligt förtjust i), men såsen. Någon gång har vi gjort den här med quornfärs, men jag tycker att det här blir lika gott (och mycket billigare).

"Köttfärssås" med röda linser (2 pers)
ca 1,5 dl röda linser
En burk krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1 gul lök
En liten klick smör
Buljongtärning
Ett kläm tomatpuré
Örtkryddor, salt och peppar
Spagetti

Förkoka eventuellt linserna i ett par minuter.
Hacka löken grovt och fräs den i fett i botten av en kastrull. Häll på tomaterna, buljong och röda linser. Låt det puttra en stund. Häll sedan i matlagningsgrädden och smaka av med tomatpuré och mycket örtkryddor. Oregano och basilika är bra. Salta och peppra, låt puttra en stund till.
Servera med spagetti och riven parmesanost (eller billigt substitut)

Tidsåtgång: 10 minuter
Beräknat cirkapris: 9 kr/portion

Billigt: +++++
Lättlagat: ++++
Gott: ++++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar