tisdag 8 december 2009

Pasta med trattkantarell- och ostsås

Det här blev en rätt lyxig och snygg middag som vi har bilder på, och ska lägga in när vi hittar sladden som kan koppla ihop kameran med datorn.
Vi var sugna på sojakorv, men det hade de inte på PrisXtra, så vi passade på att prova quornkorv istället. De korvarna är större och har en lite mera distinkt smak.

Pasta med trattkantarellsås och quornkorv (2 pers)
400 gram Penne Rigate

4dl mjölk
1 dl riven ost
En stor nypa torkade trattkantareller
Buljongtärning
En matsked vetemjöl
Timjan, salt och peppar

Fyra quornkorvar
En lagom förpackning ruccolasallad

Koka upp pastavatten med lite salt och häll i pastan. Låt den koka medan du gör resten.
Blötlägg trattkantarellerna i lite vatten så att det precis täcker dem. Värm mjölken med en buljongtärning i en kastrull. Vispa ut mjölet i lite vatten och använd det som redning. När mjölken kokar, ta den av plattan för att förhindra olyckor. Riv osten.
Ställ tillbaka den redda mjölken på plattan, rör i trattkantarellerna och osten. Det får inte koka efter att osten har blivit nedblandad. Smaka av såsen med lite svartpeppar och timjan.
Stek korvarna.
Servera med ruccola.

Tidsåtgång: ca 25 minuter
Beräknat cirkapris: 20 kr/person (trattkantarellerna har vi fått i present, annars hade det nog blivit lite dyrare).

Billigt: +++
Lättlagat: +++
Gott: ++++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar