måndag 4 mars 2013

Godaste pastan någonsin!

Den här pastarätten smakar ädelost (av någon outgrundlig anledning), är förvånansvärt jätteenkel och ser ut som att den ska serveras på flådig italiensk restaurang. Och den är helt fantastiskt god.

Pasta med vitt vin och ostronskivling
En gul lök
Ostronskivling
Champinjoner
En burk kokosgrädde
En deciliter ekologiskt vitt vin
Vegan-parmesan
Buljongtärning
Färskmalen svartpeppar
Spaghetti

Hacka löken och skär upp lagom mycket svamp (efter tycke, smak och budget) i små bitar. Förväll dem i lite olja i stekpannan. När de börjat släppa rätt mycket vätska ifrån sig sänker du värmen till ettan, slår på vinet och låter det sjuda tills det nästan är helt borta. Nu har det hamnat en rätt schysst blandning av svampspad och vin på botten av stekpannan.

Kokosgrädde är det där som det blir i gamla burkar kokosmjölk som skiktar sig. Öppna burken och peta ut den tjocka grädden (det är något slags kokosvatten kvar i resten av burken, släng det eller gör smoothies av det). Häll ner den i svampsåsen, lägg i en buljongtärning och salta och peppra lite. Eventuellt kan man slänga i ett par lagerblad eller så också.

Låt såsen puttra medan pastan blir helt kokt. Häll av pastan. Häll över såsen i samma kastrull som pastan, strö över vegan-parmesan och rör ihop det. Servera genast!

Tidsåtgång: 17 minuter
Beräknat cirkapris: ?

Billigt: +++
Lättlagat: ++++
Gott: +++++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar