tisdag 27 september 2011

Blandsvampssås med persilja

Den här lagade jag igår och det var nästan foodgasm! Så jag provade den idag igen. Den blir lite godare med pasta till än med ris, men ingendera är fel :)

Blandsvampssås med kokosmjölk och bladpersilja (2 port)
Lagom mycket blandat champinjoner, kantareller och trattkantareller
En ordentlig kvist bladpersilja
En halv gul lök
Buljongtärning
En liten burk kokosmjölk
En klyfta vitlök
En rejäl klick mjölkfritt margarin
Salt och peppar

Skär svampen i stora bitar. Om den inte är putsad och sådär, så gör det först. Stek den i margarinet på medelhög värme så att den förvälls. Hacka under tiden löken och bladpersiljan, och rör ner det. När det ser hyfsat mjukt och löken hyfsat stekt ut, salta och peppra. Slå över kokosmjölken, rör ner buljongtärningen och riv eller pressa i vitlök. Låt det stå på låg värme en stund så att smakerna hinner blandas upp med kokosmjölken. Servera med pasta.

Beräknat cirkapris: Ingen aning, beror mycket på svampen...
Tidsåtgång: ca 15 minuter

Billigt: +++
Lättlagat: ++++
Gott: +++++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar