måndag 20 juni 2011

Kikärtssoppa med rosmarin

Jag läste ett recept på kikärtssoppa med rosmarin i DN för över ett år sedan och har tänkt att jag ska prova det, men aldrig kommit mig för. Vid det här laget hade jag helt glömt receptet, men improviserade. Man blir inte riktigt mätt på bara soppan, men med bröd till eller som förrätt lär den bli riktigt nice. Dessutom är den jättelätt!

Kikärtssoppa med lök och rosmarin (1 port)
En burk (400g) kokta kikärtor
En gul lök
Två buljongtärningar
En halvliter vatten
Mycket rosmarin
En skvätt havregrädde
Olja

Värm oljan i en kastrull. Hacka löken och stek den i oljan med mycket rosmarin. När löken är mjuk häller man över kikärtorna och vatten, i med buljong, sänk värmen och på med ett lock. Låt soppan koka i någon halvtimma. Smaka av med grädde och typ svartpeppar.

Beräknat cirkapris: 9kr/portion
Tidsåtgång: 40 minuter

Billigt: +++++
Lättlagat: +++++
Gott: ++++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar