onsdag 25 november 2009

Latmaskens goda svamppasta


Hej!
Nu har vi inte skrivit på ett tag, men nu har vi fått lite kläm och friska tag och skall försöka skriva lite mer här. Peppar peppar.





Latmaskens goda svamppasta (2-3 portioner)
500 g penne-pasta
2 påsar Eldorados pastasås med svamp
~100 gram ost
3 dl mjölk
200 g färska champinjoner
salt, peppar, vatten
ev. soja, vitlök

Som ni inser nu är det här ganska mycket reklam för Eldorados svampsås. Men.
Koka upp pastan, och börja ungefär samtidigt som vattnet börjar koka och det är dags att hälla i pastan att tillreda såsen. Jag brukar göra med bara mjölk, till skillnad från vad det står på påsen, men där är nog smaken som baken.
När såsen börjar puttra häller man på svampen, som jag brukar göra i ganska små bitar. Anneli gillar att göra dem lite större, men jag gillar mer smaken än konsistensen.
Såsen brukar se lite mer aptitlig ut tillsammans med pastan ifall man har i lite soja, men inte så mycket att det smakar. Man kan också pressa ned en vitlöksklyfta.
När såsen känns klar river man ned osten i det hela. Nu bör pastan vara klar och avhälld. När man börjar riva ned osten tar man av kastrullen från plattan.
Sedan rör man tills det är en jämn (men kladdig) sås. Då häller man på den på pastan i en kastrull eller form.

Ifall man vill kan man istället vänta med osten och riva den över sås + pasta. Då kan man köra det i ugnen och få en trevlig gratäng.

Titta extra noga på vårt fina IKEA-porslin som vi skaffade när vi flyttade i september :)


Beräknat cirkapris: 8 kr/portion (det här utgår ifrån att man har mjölk och ost hemma, och endast räknar på biten av osten som att den kostar)
Tidsåtgång: 25-30 min


Billigt: ++++
Lättlagat: ++++
Gott: ++++

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar